• Aktuality

Aktuality

Rozcestník: Kde hledat psychologickou pomoc a podporu

Rozcestník užitečných kontaktů psychologické pomoci a podpory na UK i mimo UK, v souvislosti s tragédií na Filozofické fakultě. Podpora je dostupná pro studující, vyučující a zaměstnankyně a zaměstnance z celé Univerzity Karlovy. Neváhejte se v případě potřeby na odbornou krizovou pomoc obrátit.

17. března 2024


Den Evropy: nasvícení významných památek v celé EU

Petřínská rozhledna a Karolinum v Česku, Vítězný oblouk v Paříži, Koloseum v Římě nebo náměstí Grand Place v Bruselu budou osvětleny u příležitosti Dne Evropy a jednoho měsíce do evropských voleb. Den Evropy připadá na 9. května a je oslavou míru a jednoty v Evropě a začátkem nových politických uspořádání.

9. května 2024


Den otevřených dveří ve vzdělávacím centru Didaktikon

Didaktikon, vzdělávací centrum Univerzity Karlovy, se 6. května otevřelo odborníkům z oblasti školství. Již téměř dva roky nabízí vzdělávací programy především pro základní a střední školy a jeho návštěvnost stabilně roste. Cílem dne otevřených dveří bylo zvýšit povědomí o něm ještě více mimo oblast Prahy.

8. května 2024


Na UK proběhla konference zahraničních studentů češtiny

V devátém ročníku soutěže překladů a prezentací ovládli kategorii překladů studenti Univerzity v Záhřebu, zatímco v soutěži prezentací i letos měli převahu studenti z Univerzity Karlovy. Soutěž proběhla v rámci Mezinárodní konference zahraničních studentů češtiny a zapojilo se do ní celkem 53 studentů z 16 zemí z celého světa.

7. května 2024


Vyjádření Univerzity Karlovy k protestům

Oficiální vyjádření Univerzity Karlovy k protestům a řadě aktuálních otázek, například k tomu, jak ctí svobodu projevu a respektuje právo na svobodné vyjádření názoru. Vedení Univerzity Karlovy usilovně pracuje na tom, aby ve světle všech globálních konfliktů Univerzita Karlova vždy dostála svému hlavnímu poslání a společenské roli.

6. května 2024


Jakub Tomšej: Jste diskriminovaní? Nebojte se ozvat

Jeden z univerzitních grantů soutěže Primus určené mladým perspektivním vědcům a vědkyním putuje týmu Jakuba Tomšeje z Právnické fakulty UK. Následující čtyři roky povede výzkum zaměřený na to, jak se v různých státech Evropy, včetně ČR, řeší problematika diskriminace.

5. května 2024


Rektorka složila poklonu vítězi nejsladší televizní show

Rektorka Milena Králíčková složila poklonu Vojtěchu Vrtiškovi, vítězi třetí řady cukrářské show – Peče celá země 2024, a poděkovala mu za skvělou reprezentaci Univerzity Karlovy. Medikovi vyjádřila podporu v náročném medicínském studiu na Jedničce a „na oplátku“ od něj získala drobnou radu.

3. května 2024


Slavnostní inaugurace děkana KTF UK Jaroslava Brože

V kapitulním kostele Všech svatých na Pražském hradě se v pátek 3. května uskutečnila slavnostní inaugurace nového děkana Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy doc. Jaroslava Brože. Bohoslužbě předsedal Arcibiskup pražský a Velký kancléř KTF UK Jan Graubner.

3. května 2024


Studentský Majáles: Děkujeme, bez vás by to nešlo!

První máj patří studentům. V převlecích, s tlampači, bannery, hudebním, mediálním i policejním doprovodem vyrazil průvod z Kampy přes centrum Prahy do Kampusu Hybernská, kde při Studentském Majálesu volili jeho krále či královnu. Tentokrát se ovšem neslavila jen láska a studentství, ale i výročí vstupu ČR do Evropské unie.

3. května 2024


Studentský tým pod mentoringem Jana Spratka uspěl v NASA

Tým českých středoškoláků ovládl v americkém Houstonu finále mezinárodní soutěže Conrad Challenge v ústředí americké vesmírné agentury NASA v Houstonu. Zvítězili s nápadem, jak na dálku opravit nefunkční družice. Jejich mentorem a rádcem byl i Jan Spratek, kterého můžete potkat na workshopech pro školy ve vzdělávacím centru Didaktikon.

2. května 2024




Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám